Què estàs buscant?

diumenge, 2 de setembre del 2012

Petits clàssics: Puggsy

L'entrada d'avui d'aquesta secció la protagonitza un títol que respon al 100% a la filosofia de la secció, perquè no em genera cap mena de dubte sobre la importància que té com a clàssic ni forma part d'una saga. És un únic joc, un petit clàssic segurament oblidat però que m'ha vingut de gust conèixer una mica més: el Puggsy


Potser els més veterans el recordareu d'haver-lo vist a la portada de les versions del joc que va protagonitzar, però tant per a vosaltres com per als neòfits trobo que pot ser interessant aquest repàs a la figura d'aquest alienígena poc agraciat i sense boca. 

El Puggsy va sortir el 1993 per a la Mega Drive, el Mega-CD i l'Amiga, i l'any següent arribaria a Europa, com a títol de plataformes que feia així:


La música, com a mínim, és alegre, i la resta d'aspectes del joc tampoc no estan malament. De fet, la versió per a la Mega Drive, la que vèiem al vídeo, obtenia molt bones notes, i la de l'Amiga i el Mega-CD, per aquest ordre, tampoc no en quedaven gaire lluny. 


Com acostuma a passar, però, gràcies al suport que feia servir la consola-accessori de la Mega Drive, el Mega-CD, aquesta versió es beneficiaria d'un apartat sonor superior, amb una banda sonora que signava el senyor Matt Furniss segons la Wikipedia. I ja que hem vist aquestes dues versions i en total només n'hi ha tres, vegem també com és la de l'Amiga:


El Puggsy aparentment és un plataformes més, però sembla que aportava alguns elements que no esdevindrien habituals fins un parell de generacions més tard, com la reacció intel·ligent dels objectes, amb una física força realista per a l'època. 

A més, tenia un total de 57 nivells, dels quals 16 eren secrets, i no se'ns demanava fer-los tots per tal d'acabar el joc. Per acabar-ho d'adobar i donar-li al joc un valor afegit, segons determinats assoliments podem tenir accés a diferents finals, cosa gens habitual a l'època. I parlant d'èpoques començaven a estar passats de moda els passwords, però la versió de la Mega Drive desava les partides així i va dificultar la correcta emulació del joc, a banda de fer aparèixer un missatge antipirateria si es volia executar la ROM del Puggsy en segons quins emuladors. 


Aquesta pantalla què veiem correspon a l'anomenat Wabbits World, pel que llegeixo a la Wikipedia una referència al joc Wiz'n'Liz, un altre petit clàssic que ja comentaré un dia d'aquests i que va dur a terme la gent de Psygnosis, que va publicar el Puggsy, també el 1993. La banda sonora d'aquell títol també la duia a terme el senyor Furniss, per tant tot queda en família. Acabem amb una curiositat:


L'origen del personatge protagonista del joc que avui ens ocupa el trobem a Puggs in Space, una demo que va fer per a l'Amiga l'equip conegut com a DIONYSUS, que havia de desenvolupar el Puggsy fins que Traveller's Tales (Sonic R, els videojocs de Lego...) va comprar-ne els drets. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...