Què estàs buscant?

diumenge, 22 de juliol del 2012

Videojocs animats: Donkey Kong Country

La saga Donkey Kong Country, que per primera vegada posava el goril·la més famós de la història dels videojocs a saltar pel gènere de les plataformes i li creava un univers propi, no necessita gaire presentació. El que potser no sabíeu (jo segur que no) era que tenia una sèrie animada.



Aquest vídeo correspon, com ja deveu haver notat, a la introducció, la cançó d'entrada del programa. Una sèrie que va durar 40 episodis, es va emetre el 1996 per primera vegada a França en francès (era una producció francocanadenca que es deia La planète de Donkey Kong) i era clarament animació generada per ordinador. 



Un fragment del primer episodi en la seva versió en anglès. El volum està força baix, però no he trobat cap vídeo millor. Donkey Kong Country, que compartia títol amb la saga i el primer joc de la mateixa, de 1994 i per a la Super Nintendo, seguia l'estil d'aquells videojocs i presentava un univers en 3D que, de fet, va ser dels primers en televisió. 

La sèrie recuperava els personatges de la família Kong (Donkey, Diddy, Cranky, Candy, Dixie i Funky), el dolent principal que era el King K. Rool i altres que apareixien en aquell joc per a la SNES, però també en tenia d'exclusius, com ara en Bluster Kong o en Baby Kong, la versió bebè del protagonista. 


Són personatges que no han sortit, per ara, en cap videojoc malgrat tots els que han sortit després d'aquella sèrie, però Donkey Kong Country sí que presentava alguns elements que després apareixerien en altres títols de la saga, com el Coco de Cristall, que surt al Donkey Kong 64 (Nintendo 64, 1999).

A la Wikipedia ens diuen que la sèrie es va emetre amb èxit a França i el Japó, i no tant als Estats Units, Brasil, Suècia i Noruega, però no esmenten Catalunya, on sí que es va poder veure encara que no en trobo cap prova. Jo recordo haver vist com feien la sèrie o bé al 3XL o bé al Club Super 3, però la feien. 

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...