Què estàs buscant?

dilluns, 4 de juny del 2012

Còmics i videojocs: Kimagure Orange Road

Ara que he acabat de llegir el mític manga dels anys 80 (1984-1987, més la sèrie animada de 1987 a 1988, OVA, pel·lícules i novel·les) d'Izumi Matsumoto, per què no fer un repàs dels videojocs que es van dedicar a aquest clàssic del còmic japonès? 


Kimagure Orange Road va debutar als videojocs el 1988 amb un títol anomenat Kimagure Orange Road: Natsu no Mirage, que va sortir només per als sistemes PC-8801 i PC-9801, de NEC, ambdues molt populars i amb diversos títols d'aquest estil, i l'MSX2.


Malauradament ens hem de conformar amb aquesta captura de pantalla, però tampoc no ens perdem res per no veure en moviment el que es coneix com una aventura de text, tan habitual al Japó especialment en aquella època i també en els videojocs sobre manga i/o anime que es feien per als esmentats sistemes.

Es tracta d'anar llegint i prenent decisions, triar entre les diverses (no gaires, però) opcions en forma de verbs que surten al menú de la part superior dreta de la pantalla, mentre que les converses o les descripcions d'allò que passa se'ns expliquen amb imatges i amb el gruix del text, a la meitat inferior de la pantalla en el cas que he exemplificat. 


Aquí en tenim una altra captura, i creieu-me que he intentat descarregar-me la ROM de la versió MSX2 per tal de pujar un vídeo, encara que fos, com sempre, sense so (culpa del programa Hypercam), però no l'he trobat pas. 

Ens hem de conformar amb aquests dos exemples i amb aquest únic videojoc basat en una franquícia que segurament només convidava a fer-ne d'aquest gènere tan poc exportable i que hem vist en tants videojocs de manga, però que podria haver donat més de sí tenint en compte la seva enorme popularitat i la diversitat de formats amb què es va voler allargar el seu èxit. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...