Què estàs buscant?

dimecres, 9 de maig del 2012

Videojocs i animació: Bugs Bunny

El darrer cop que vaig agafar un personatge llegendari dels dibuixos animats, però sense capçalera concreta, protagonista de videojocs, vaig triar Disney i concretament l'ànec Donald. Avui, en canvi, em decanto per Warner Bros., que sempre m'ha agradat més, i en concret pel seu personatge insígnia. 


El més antic que he trobat, tot fent arqueologia dels videojocs com m'agrada a mi, és el The Bugs Bunny Crazy Castle, de 1989, que va sortir per a la NES però també per a la Gameboy, que feia així:


És possible que us soni, i jo el vaig provar fa molts anys no sé on, però el que sí que sé és per què em sona. Mireu això: 


Malauradament he hagut de posar un vídeo amb un filtre de color i comentaris en àudio, però vaja, la idea s'entén, oi? Doncs bé, això són els Crazy Castle, una sèrie de jocs pastats però amb diferents personatges de dibuixos animats que depenien del territori. N'hi havia d'en Mickey Mouse, d'en Bugs Bunny, d'en Woody Woodpecker i fins i tot d'en Roger Rabbit. La meva germana té el d'en Mickey Mouse, que correspon al The Bugs Bunny Crazy Castle 2.

De fet, a l'entrada sobre els videojocs dels Caçafantasmes vaig ensenyar un títol que tenia una versió amb aquests personatges i una altra amb en Garfield, i el cas és que he descobert que formaven part dels Crazy Castle.


El The Bugs Bunny Birthday Blowout, de 1990 i només per a la NES, també pertanyia a aquella franquícia, però és clarament diferent i un plataformes més convencional. 


També de 1990 tenim aquest The Bugs Bunny: Hare-Brained Adventure, per a MS-DOS, que com veiem és una cosa completament diferent.


Passem al 1991, any del The Bugs Bunny Crazy Castle 2, per a la Gameboy, que he esmentat abans i que ma germana tenia però protagonitzat per en Mickey Mouse perquè, a resultes de comprar els jocs a les botigues del port de Barcelona, alguns els teníem en edició japonesa, cosa que sovint explicava que als nostres pares els costessin menys diners que a les botigues habituals. Evidentment no en sabíem res, de l'embolic dels Crazy Castle.


El conill es prendria un temps per descansar i tornaria el 1994 amb el Bugs Bunny: Rabbit Rampage, per a la Super Nintendo, consola on debutava. Dos anys més tard, el 1996, ho faria en dues consoles més:


És el Bugs Bunny in Double Trouble, que encara que no us digués per a quina consola va sortir ho sabríeu només pel so. Va, per si de cas ho diré: la Mega Drive. Però el mateix títol també va tenir una versió per a la Game Gear, la germana petita de la família Sega:


No cal que ho digueu, que és força inferior en tots els aspectes, però no us penseu que la versió de la Mega Drive va agradar gaire més.


El 1996 arribava a les cartelleres la pel·lícula Space Jam, amb què en Bugs Bunny i els seus companys de la WB coneixien en Michael Jordan, i com no podia ser d'una altra manera se'n va fer un videojoc. Va sortir per a la Playstation (versió del vídeo), la Saturn i PC. S'estrenava així, doncs, a les consoles de 32 bits. Ara, va fracassar estrepitosament en termes de crítica.


La mascota de la Warner va debutar a la Gameboy Color amb aquest joc, el Bugs Bunny & Lola Bunny: Operation Carrot Patch, que als Estats Units es deia Looney Tunes: Carrot Crazy.


I com que sabien que la trobàvem a faltar el 1999 va arribar el Bugs Bunny Crazy Castle 3, aquest cop per a la Gameboy Color, tot i que la versió japonesa és de 1997. 


També el 1999 sortia el Bugs Bunny: Lost in Time, per a la Playstation i PC, que va agradar més en PSX que en ordinador. Tindria una seqüela l'any 2000 per als mateixos sistemes:


Era el Bugs Bunny & Taz: Time Busters, que com podeu veure al vídeo i també al nom del joc aquest cop incorporava en Taz com a personatge jugable.


El 2000 també va sortir una altra seqüela, que és aquest Bugs Bunny Crazy Castle 4, altra vegada per a la Gameboy Color, que seria l'última aparició del personatge a la saga, i també l'últim títol protagonitzat per en Bugs Bunny en solitari...


...Si no comptem el Bugs Bunny: Rabbit Rescue, que va sortir el 2009 per a mòbils. Naturalment hi ha diversos títols protagonitzats pels Looney Tunes, que són la colla de Warner Bros., però els deixarem per a un altre dia.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...