Què estàs buscant?

dijous, 19 d’abril del 2012

El personatge: la Pauline, el primer amor d'en Mario

Tothom sap que l'amor d'en Mario és la Princesa Peach, però també recordem la Daisy, del primer Super Mario Land, que s'ha recuperat per a diversos jocs de l'Univers Mario, sovint com a personatge jugable. Aquella no va ser mai la xicota del nostre lampista italoamericà, i més aviat sembla que hi ha alguna cosa amb el seu germà Luigi, però en Mario sí que havia tingut una altra parella i aquesta era la Pauline


I qui és, aquesta dona d'aspecte més sexy que no pas la infantil Peach? Doncs l'oblidada damisel·la en perill dels Donkey Kong, que en comptes de princesa era una plebeia i que havia de ser rescatada pel llavors (1981) anomenat Jumpman



Al final de cada nivell teníem la prova que el que hi havia entre aquests dos era amor, i no el simple rescat desinteressat d'una princesa per part d'un obrer immigrant. Amb els anys hem vist com canviava d'aspecte, perquè com veiem al vídeo va començar rossa, però després es va establir que era castanya com al dibuix que n'hem vist abans. Aneu, si us plau, al minut 3 del següent vídeo:



La seva segona aparició es va produir al Pinball, de 1983, a la pantalla en què apareixia en Mario i l'havia de rescatar d'una altra manera, sense goril·les implicats. I després d'això ja no la vam tornar a veure fins al cap d'11 anys. No cal dir que quan va tornar el seu exòtic italià s'havia enamorat d'una altra dona.



Seria a la magnífica adaptació del clàssic Donkey Kong per a la Gameboy, un dels jocs que més m'estimo de la meva col·lecció particular. Per a la tercera aparició ens n'hem d'anar al 2007, amb el Mario vs. Donkey Kong 2: March of the Minis:



Aquí, a la introducció, s'hi aprecia perfectament la Pauline, que curiosament no havia sortit al títol de 2004 de la Gameboy Advance Mario vs. Donkey Kong. Tot i així, a partir de 2007 sí que sortiria a tots els títols d'aquesta subsèrie, malgrat que al manual d'instruccions se la considera una "bona amiga" d'en Mario, que en aquell moment ja feia anys que tenia una relació amb la Peach.

La veuríem, doncs, a l'exclusiu de DSiWare Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again! (2009) i a Mario vs. Donkey Kong: Miniland Mayhem! (Nintendo DS, 2010), però a diferència del que passa amb la Daisy mai no la trobem coincidint amb altres personatges de l'univers Mario.



Tot i així va tenir l'honor d'aparèixer a la primera producció animada relacionada amb un joc d'en Mario, al contenidor americà Saturday Supercade, de 1983, que presentava dibuixos animats relacionats amb videojocs de recreatives.

Precisament quan el joc era a les recreatives és quan va ser batejada com a Pauline la que al Japó es coneixia simplement com a "the Lady", de la mateixa manera que en Mario va abandonar el seu nom de Jumpman en fer el salt a l'Oceà Pacífic. 


Aquestes imatges són de la pel·lícula d'imatge real de 1993 i la noia morena és el personatge de la Daniella, que es diu que s'inspirava en la Pauline perquè el seu nom complet era Daniella Pauline Verducci. Curiós. L'altra representa que és la Daisy.

Potser us esteu demanant, com jo, per què li havien de posar Pauline si tenia els colors dels cabells com la Peach i el rosa del seu vestit era com el de la princesa de la gran majoria de jocs d'en Mario. Bona pregunta. No ho sé, però ells mateixos van contribuir a diferenciar-la com a personatge quan el 1994 van redissenyar el seu aspecte per al Donkey Kong de la Gameboy i el van deixar com és ara. 





2 comentaris:

  1. Vaja, aquesta no la sabia pas xD
    Bon article :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que t'hagi agradat i que hagis après una cosa més. :)

      Llàstima que la tinguin tan abandonada, però.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...