Què estàs buscant?

diumenge, 18 de març del 2012

Els primers jocs de la Saturn

La Saturn és una de les meves consoles preferides, i la seva malaguanyada història fa que li tingui més simpatia, però encara no li havia dedicat cap entrada d'aquesta secció, i ja era hora que ho fes. La 32 bits de Sega va sortir al Japó el 22 de novembre de 1994, i aquests són els títols que la van acompanyar al País del Sol Naixent:



El Virtua Fighter, un títol emblemàtic de la consola, de la Sega moderna i un títol revolucionari al qual vaig dedicar fa temps una entrada sencera. Canviem totalment de gènere:


Aquest és el Myst, una aventura gràfica llançada originalment per a Mac, i que va tenir diverses conversions, la primera de les quals la versió de la Saturn.


Amb el TAMA (que en japonès vol dir "bola") tornem a canviar, i molt, de tipus de joc. Aquí hem de conduir una boleta al final del laberint.


El Mahjong goku tenjiku, un títol de mahjong (potser no calia dir-ho), seria un altre dels que hi eren al llançament japonès de la consola, però com us podeu imaginar no va arribar mai a Occident. Acabarem amb els jocs de sortida japonesos amb el següent:


El Wan Chai Connection, una aventura de text d'aquelles que per les seves característiques era impossible arribar a veure fora del Japó. I ara ens n'anem als Estats Units, on la consola va sortir l'11 de maig de 1995, i a banda del Virtua Fighter també van aparèixer aquests:


El Panzer Dragoon, al que ja vaig dedicar també una entrada però fa ben poquet. Un dels imprescindibles de la Saturn juntament amb les seves seqüeles.


El Clockwork Knight, un simpàtic plataformes de la pròpia Sega i que tindria una seqüela pocs mesos després amb el nom de Clockwork Knight 2


El Bug! ens presentava un simpàtic insecte de color verd en un plataformes amb una perspectiva força original, fins al punt que se'l considera un dels primers plataformes en 3D. El 1996 als Estats Units, i més tard al Japó i Europa, en sortiria una seqüela amb el títol Bug Too!, un evident joc de paraules.


I finalment el Daytona USA, la primera conversió del mític títol per a recreatives, que en Saturn perdia força fins i tot en la seva revisió (i tot i així van agradar força) però que recentment ha estat rellançat en alta definició per a Xbox Live Arcade i Playstation Network. Bé, de tot això ja en vaig parlar fa un temps. I ara ens n'anem a Europa, on la consola va sortir el 8 de juliol de 1995.


L'International Victory Goal, que acabo de descobrir que era el primer títol de la saga que després es coneixeria com a Sega Worldwide Soccer, va ser l'únic joc europeu de llançament que no he esmentat abans. Els altres 3 van ser el Virtua Fighter, el Daytona USA i el Clockwork Knight

Sigui com sigui van ser pocs títols els que van acompanyar la consola als tres territoris, i segurament això va influir en la freda acollida que va tenir a Occident, on perdria clarament davant la Playstation, la seva competència directa. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...