Què estàs buscant?

dissabte, 3 de desembre del 2011

Clons: The Great Giana Sisters

Feia temps que no tocava aquesta secció, i això que la vaig crear per donar-li una mica de vida a aquest bloc que farà 3 anys d'aquí a no gaire temps. Me n'havia oblidat, però avui hi he pensat i vull fer una nova aportació amb aquest clon que he descobert d'un dels videojocs més famosos de tots els temps.


The Great Giana Sisters és un videojoc de 1987 i mirant el pòster podem deduir no només que la noia no fa servir roba interior almenys a la part de dalt, sinó que els elements que hi apareixen estan inspirats en els d'un joc ben conegut, com dèiem. Castells, bolets, xampinyons dolents amb ulls... 


Aquesta és la versió per a l'Amiga, però també va sortir per a l'Amstrad CPC, l'Atari ST, el Commodore 64 i l'MSX2. Posaré també un vídeo amb la banda sonora de la versió del C64, espectacular:


Pell de gallina, senyores i senyors. En fi, no cal que us digui de quin joc era clon, de fet no l'esmentaré. El cas és que Nintendo va aconseguir, amb tota la raó del món, que aquest videojoc fos retirat, i que la versió del ZX Spectrum, ja acabada, ni tan sols arribés a sortir. Això fa que les poques còpies que no van ser retirades vagin molt buscades actualment per part dels col·leccionistes.


Una curiositat: aquesta caràtula és la de la versió del Commodore 64 però al Regne Unit, i si us hi fixeu ja no es veuen imatges que recordin el joc imitat, però sí una frase: "the brothers are history". Aquesta gent de Time Warp, els seus creadors, volien provocar. O no, perquè aquestes coses sovint vénen de les distribuïdores. En tot cas ja sabem que les germanes Giana (cognom sospitosament italòfon, per acabar-ho d'adobar) no són les que van fer història al món dels videojocs. No els ho van permetre, però... ho haurien aconseguit?


Això que veiem en aquest vídeo és una cosa ben curiosa, una ironia: es van fer conversions no oficials d'aquell joc, però més de vint anys després va sortir, més professionalment, un remake per a iOS i per a Nintendo DS, precisament una consola de la companyia que va demandar el joc original. Sí, s'hi van fer canvis per tal que no fos tan descarat, però no deixa de ser irònic.

Pel que he pogut trobar, Giana Sisters DS, desenvolupat per Bitfield, va tenir molt bones crítiques quan va sortir el 2009, s'havia de comprar a través d'internet (és com si fos un joc semillicenciat), només es trobava a Europa i també és difícil de trobar, en aquest cas perquè se'n van fer poques còpies ja que era un projecte sense el recolzament de Nintendo. De tota manera, acabo de descobrir que fa un mes va sortir també als EUA. Potser haurem de recórrer a la versió americana, si el volem. Afortunadament la Nintendo DS no té restricció de regió.


Com podem veure, el que més ha destacat de tota aquesta història és la banda sonora del famós (en el món dels videojocs retro) Chris Hülsbeck, versionada moltes vegades. De la versió simfònica podem passar a una de les maquineres:


En fi, deixem-ho aquí, però he de reconèixer que aquest joc m'ha cridat molt l'atenció i m'agradaria provar-lo algun dia, encara que nasqués com a còpia descarada d'un dels videojocs més grans que s'han fet mai.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...