Què estàs buscant?

dimarts, 29 de novembre del 2011

Petits clàssics: Kid Icarus

Avui, més que un petit clàssic, veurem una petita saga. Una que és pròpia de Nintendo, però que queda molt lluny de la importància dels Mario o els Zelda. Més aviat al nivell dels Pilotwings. I és que fins ara Kid Icarus només ha tingut dues entregues, amb la tercera prevista per al primer trimestre de 2012.


La primera entrega va aparèixer per al Famicom Disk System, al Japó, el 19 de desembre de 1986, aviat farà 25 anys, i va arribar a les NES dels Estats Units i Europa el febrer i el juliol de 1987, respectivament. Un joc d'acció i plataformes, amb algun element d'RPG, protagonitzat per en Pit, un àngel que és l'última esperança d'Angel Land contra l'exèrcit de la venjativa Medusa.


El 1991 als Estats Units i el 1992 a Europa (al Japó no) va sortir-ne una seqüela, Kid Icarus: Of Myths and Monsters, només per a la Gameboy, que és el vídeo que hem vist. I aquest ha estat, fins ara, l'últim joc de la petita saga. El 2004 va sortir, al Japó, el Famicom Mini Disk System Selection per a la Gameboy Advance, que recopilava entre altres el primer Kid Icarus, i aquest mateix joc va arribar a la Consola Virtual de la Wii el 2007. 


Si us fixeu en aquest vídeo, que és del Tetris de la NES en acabar-lo en el nivell 9 d'alçada 5 i en la modalitat B. A dalt a l'esquerra, al costat d'en Donkey Kong, podem veure-hi en Pit. També fa cameos a l'F-1 Race (Gameboy, 1990-91) i al Super Smash Bros. Melee (Gamecube, 2001-02). Però no tornaria a ser jugable fins al Super Smash Bros. Brawl (2008):


No s'aprecia massa bé, però el personatge que porta l'usuari Ghost és en Pit, redissenyat per a l'ocasió. Aquesta seria l'última vegada en què el protagonista dels Kid Icarus es podia controlar, però es podrà tornar a fer a la tercera part de la seva pròpia saga, com hem dit abans prevista per al primer trimestre de 2012.


Amb un canvi evident de gènere, de l'acció i les plataformes al shooter, el Kid Icarus: Uprising serà la primera entrada de la sèrie en una mica més de 20 anys (hi va haver rumors d'una entrega per a la Wii, però es van quedar en això), i tornarà a ser només portàtil, perquè sortirà en exclusiva per a la Nintendo 3DS. Triomfarà? O després de tants anys sense entregues la sèrie ha perdut aquell encant que sempre tenen les sagues first party, en especial les de Nintendo?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...