Què estàs buscant?

dimecres, 9 de març del 2011

Els primers jocs de la Super Nintendo

L'altre dia estava pensant que, ja que sovint parlo dels últims jocs que van sortir per a diverses consoles, estaria bé parlar també de les que van acompanyar el seu llançament. I és això el que començaré a fer avui, que inauguro la secció Els primers amb la 16 bits de Nintendo, la popular El Cervell de la Bèstia, la Super Nintendo. 



Per als més despistats (i ho haurien d'estar molt), aquest és el Super Mario World, que al Japó (i al principi) tenia el "cognom" de Super Mario Bros. 4. Una fita a la història dels videojocs, un plataformes excel·lent que encara es deixa jugar i que mai no quedarà obsolet. Les seves melodies ens transporten a principis dels 90, que és quan va aparèixer. Acompanyava la consola al seu llançament japonès (21 de novembre de 1990) i també a l'americà (23 d'agost de 1991). Un altre joc que va sortir aquest dia va ser un altre clàssic de la SNES:



L'F-Zero, que ha tingut seqüeles per a Nintendo 64, Gamecube i Gameboy Advance, ha estat superat en tots els sentits per diversos jocs de velocitat, però continua als nostres cors (de fet, jo de tant en tant hi faig una partida, i això que el tinc des de fa poc) i no ha perdut la seva gràcia ni per un moment. Doncs bé, aquests dos van sortir amb la SNES als mercats japonès i americà, però com que el ianqui va ser un llançament posterior, s'hi va sumar aquest títol:


El Pilotwings, un cartutx d'aviació al que mai no he tingut el plaer de jugar, però que sempre m'ha cridat l'atenció. També va tenir una seqüela, el Pilotwings 64, naturalment per a la Nintendo 64, i aquest 2011 arribarà per a la Nintendo 3DS. I nosaltres, els europeus, que normalment som l'últim dels tres grans mercats en rebre les coses, vam estrenar Super Nintendo l'11 d'abril de 1992. Als jocs ja esmentats (llevat de l'F-Zero, que sortia al juny) s'hi sumaven els següents:


El Super Tennis, un clàssic. No hi he jugat mai, però m'agraden molt els videojocs d'aquest esport, tot i que no en miro mai els partits per televisió, i encara menys en estadis de debò. La cosa continuaria anant de Supers, a Europa, perquè un altre que va sortir alhora que la consola va ser el modest Super Soccer:


Sobta la perspectiva visual d'aquest joc, però ja l'havíem vist, per exemple, al World Cup Italia '90, un joc mític on els hi hagi. El següent "Super" ja són figues d'un altre paner, i per això el poso malgrat que també va sortir un mes i escaig després que la consola, el 4 de juny, igual que l'F-Zero. És un dels grans: el Super R-Type:


I un dels que més desitjo de la Super Nintendo, per cert. El tinc per a la Gameboy i per a la Master System, però no pas per a la 16 bits de Nintendo. Això ha estat tot, m'ha agradat encetar aquesta nova secció i espero fer-ne més entregues en les properes setmanes. 


3 comentaris:

  1. Super Mario World és un dels millors jocs de la història. Sembla mentida que fos el joc de sortida de consola. I el mateix passaria amb Mario 64!

    El Super R-Type no és una versió del R-Type, té fases del R-Type 2 i alguna de nova. Prefereixo sens dubte el R-Type original.

    ResponElimina
  2. És cert, no totes les consoles es llancen amb un dels que després seran imprescindibles al seu catàleg. Però Nintendo sí que en sap.

    Ei, del Super R-Type no he dit que fos una versió, simplement els comparo perquè vull tots els R-Type, i aquest em falta!

    ResponElimina
  3. Doncs entre versions, conversions i continuacions, n'hi ha la tira de R-Types! Jo jugava al d'spectrum, que dintre les possibilitats de la màquina, estava prou bé.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...