Què estàs buscant?

dijous, 7 d’octubre del 2010

L'últim joc de la Gameboy

Avui parlaré de l'últim joc que va sortir per a una de les consoles més exitoses de la història, a nivell de vendes però també pel que fa a popularitat, superant qualsevol de les seves competidores, que en alguns casos eren tècnicament superiors. Ja sabeu que jo sóc un fanàtic de Sega, però en portàtils sempre confio en La Gran N, i això és així des d'aquella primera Gameboy. 


Com sempre, l'últim títol que va sortir per a la consola depèn del mercat, però a l'europeu el darrer cartutx que va sortir a la venda va ser el Pokémon Special Pikachu Edition - Yellow Version, el 2000. 



Bé, el típic joc de Pokémon, una franquícia que a casa nostra suposo que molta gent es pensa que va néixer als dibuixos animats, però que és originalment un producte de Nintendo. Així doncs, pel que fa al mercat PAL, l'últim videojoc per a la Gameboy va ser un first party, és a dir que es va quedar a casa. Al japonès seria el 2002, amb el From TV Animation: One Piece - Maboroshi no Grand Line Bôkenki!


Com és habitual amb molts videojocs basats en productes basats en anime, hi ha molta xerrera, pròpia dels RPG, cosa ben natural. En realitat, però, és un títol del catàleg de la Gameboy Color, però resulta que molts jocs d'aquella consola (que a l'hora de fer les llistes sovint es considera la mateixa que la Gameboy, cosa que tampoc no és del tot incerta perquè gràficament només canvia la qüestió del color) eren compatibles amb la primera Gameboy, i aquest és l'últim que tenia aquesta característica. 

De fet, es considera que la Gameboy, sumant-hi aquest joc, és la consola que va tenir el catàleg actiu durant més temps (13 anys, de 1989 a 2002), després de l'Atari 2600 (15, de 1977 a 1992) i la Neo Geo AES (14, de 1990 a 2004). I als Estats Units, quin va ser l'últim?


Doncs el Dragon Warrior Monsters 2 (originalment Dragon Quest Monsters 2), que allà va sortir el 2001 i que, igual que el que he comentat més amunt, era compatible amb la Gameboy "sense color" (l'he hagut de pujar jo de l'emulador, perquè només en trobava vídeos en color). Cal matisar que en realitat hi havia dues versions d'aquest títol, tots dos del mateix any i que són el Dragon Warrior Monsters 2: Cobi's Journey (Dragon Quest Monsters 2: Ruka's Journey) i el Dragon Warrior Monsters 2: Tara's Adventure (Dragon Quest Monsters 2: Iru's Adventure) Potser penseu "però quin va ser l'últim joc de la Gameboy que no era de la Gameboy Color?". Jo m'ho preguntava, i als Estats Units, després de revisar una llista oficial i comprovar un per un que tots els títols que van sortir el 2000 eren de la GBC, he trobat que hem de retrocedir al 1999 per trobar que l'últim va ser... el mateix que a Europa, el Pokémon Yellow

Al Japó, l'últim exclusiu de la vella Gameboy és de la sèrie anomenada Gôkaku Boy Series, uns cartutxos educatius l'últim dels quals va aparèixer, com deia, el 2001, amb el nom de Gôkaku Boy Series Shikakui Atama wo Maruku suru Keisan no Tatsujin, en aquest cas relacionat amb el càlcul. Devien tenir cert èxit, perquè van tenir continuïtat a la Gameboy Advance i a la Nintendo DS.


Aquesta frikada sí que l'he descarregat, l'he passat per l'emulador i l'he pujat. Aneu al minut 2 aproximadament si us canseu de veure text, que realment allarguen bastant la cosa. I bé, això ha estat tot pel que fa al darrer joc de la Gameboy, una consola que de ben segur estaria en el Top-5 de les més importants de la història dels videojocs. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...