Què estàs buscant?

dissabte, 22 de maig del 2010

Videojocs polèmics: Ethnic Cleansing

El videojoc polèmic que presento avui és molt, però molt fort. Jo sóc partidari de l'humor negre, el gore, crec que es pot fer conya de gairebé tot i sóc contrari a la censura, però l'Ethnic Cleansing, ja ho diu el nom, és absolutament repugnant.


Desenvolupat per Resistance Records, un segell discogràfic especialitzat en bandes neo-nazis, va sortir el 2002 únicament per a PC (i només es podia demanar contactant amb la companyia, dubto que cap distribuïdor de debò l'acceptés, encara menys per a consola) i va més enllà del típic acudit políticament incorrecte que de tant en tant no fa gaire mal. 

Al joc, del gènere first person shooter, l'objectiu és matar negres, llatins i jueus i evitar els plans de conquista mundial del primer ministre israelià, llavors Ariel Sharon, matant-lo. Tot això mentre va sonant música adient a la temàtica.


Un detall totalment fastigós i lamentable, però al mateix temps coherent amb el joc, és el soroll que fan els negres en morir, en referència a la comparació que se sol fer en l'esfera racista entre les persones d'aquest color i determinats animals. 

Deixant de banda tot això, tot i que és difícil, és evident que com a videojoc és lamentable gràficament parlant, a més de molt curt. I la música, repetitiva fins a dir "prou", que diuen en castellà, tot i que l'ska a mi també m'ho sembla i no promou el racisme. Però bé, la història és que aquest joc, i una mena de seqüela anomenada White Law que va llançar la mateixa companyia el 2003, no només és violent (cosa que veig perfectament sana), sinó que fa apologia del racisme i la xenofòbia, i crec que aquest tema és un dels pocs que considero tabú. A la propera entrega parlaré d'un joc més conegut i més simpàtic, ja que podem matar-hi la gent sense fer distinció de raça ni sexe.

 

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...