Què estàs buscant?

diumenge, 25 d’abril del 2010

L'últim joc de la Super Nintendo: Metal Slader Glory - Director's Cut

Abans, la vida útil de les consoles era molt més llarga que no pas ara, que si reben novetats al seu catàleg durant cinc anys ja podem estar-ne contents. En el cas de la Super Nintendo gairebé es va arribar als 10, i és que l'últim videojoc que va sortir per al Cervell de la Bèstia va aparèixer al mercat (japonès) el 29 de novembre de 2000.


Sí, la caràtula d'aquest Metal Slader Glory: Director's Cut no és que sigui gaire artística. De fet, era un remake d'un títol de la NES (la Famicom, de fet, perquè cap de les dues versions no va sortir del Japó), amb els gràfics i el so millorats, per això el "director's cut".

El joc, en si, és d'aquells que barregen imatges amb text, una aventura de text, i l'única cosa que podem fer és triar entre les accions que ens ofereixen dur a terme. Bé, potser el millor és que en posi un tall, per tal que el pugueu veure en moviment:



L'original de la 8 bits de sobretaula de Nintendo, de 1991, també és digne de mostrar, i no només perquè és la base sobre la qual es va fer l'últim joc de la Super Nintendo, sinó perquè feia servir el xip anomenat MMC5 (Multi Memory Controller 5), que permetia aquestes escenes gairebé animades, podia moure gràfics que d'una altra manera hauria estat impossible a la consola i afegia canals d'àudio als existents.


Argumentalment parlant, Metal Slader Glory (i la versió "del director") ens situa en un futur d'aquells que tant agraden als japonesos, amb guerres i viatges interplanetaris, mechas (robots gegants pilotats per humans), i tot plegat amb un disseny d'estil manga. De fet, existeix una versió en paper dibuixada pel mateix dissenyador del videojoc, que té el nom artístic de Yoshimiru.


Sí, el va publicar Norma en castellà, ja fa anys. Pel que sembla, però, està cancel·lada al primer volum, i és que al Japó tampoc no n'hauria sortit cap més, però no crec que en cas de continuar al País del Sol Naixent Norma decideixi continuar-la. 

Un videojoc, doncs, força desconegut a Occident però que és important pel que representa com a últim títol d'una consola tan important i perquè per als japonesos és un joc de cult, malgrat que els sistema de joc sigui bastant antiquat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...