Què estàs buscant?

dilluns, 31 d’agost del 2009

Història de les Videoconsoles: Magnavox Odyssey

Inauguro una secció que tinc pensada des del principi, i tot i que no pretén parlar de les videoconsoles en ordre cronològic he decidit començar amb la primera de la història. També podria haver anat a "Consoles desconegudes", perquè és desconeguda per al gran públic (jo inclòs), però crec que es mereix ser la primera que protagonitzi aquesta secció.


Aquesta fila feia la primera màquina de videojocs, de 1972 (sí, tan antigues són). El projecte, en realitat, va començar el 1968, però el cas és que va arribar a les botigues a finals de l'any de les Olimpíades de Munic.

Com a estratègia de venda la cosa ja va començar amb mentides: Magnavox era la filial americana de la Philips, i quan va sortir a la venda deien que només funcionava en aparells de televisió de la marca, però era mentida. Es van vendre centenars de milers de consoles i moltíssims televisors.



Fixeu-vos en aquest anunci, on s'aclaria el tema. Una altra curiositat per no oblidar: els gràfics eren tan pobres, però tant, que hi havia plantilles per posar a la pantalla i que la cosa s'animés una mica.

I parlant de la qualitat de la consola, tampoc no tenia so, ni es podien desar partides (òbviament, fins i tot a la NES va costar, aquest tema).



Aquí tenim precisament una demo del Pong, un dels primers jocs, si no el primer, de la consola. Al vídeo encara no podem parlar de Magnavox Odyssey, però l'aparell que tenen, la Brown Box, forma part del projecte com a últim prototip abans del disseny final.

El 1978 va sortir la seva successora, la Magnavox Odyssey², també coneguda amb el nom de Videopac G7000, i amb un teclat, entre altres lògiques millores com ara el color.



En fi, la primera Odyssey és molt, molt fluixeta, comparada no només amb les consoles d'ara, sinó amb les de pocs anys després, però va ser la primera consola, una màquina llegendària i una autèntica peça de col·leccionista per a qui la tingui, juntament amb els seus 28 jocs. Totes les coses tenen un principi, un embrió, i no podríem parlar dels sistemes actuals si no s'hagués fet, fa gairebé 40 anys, una videoconsola amb els mitjans rudimentaris que hi havia en aquell moment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...